EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фермери от Серес обсъждат стачните действия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермери от Серес обсъждат стачните действия

mail11:00 | 16.02.2010прегледи 495 коментарикоментари 0


Решаваща за по-нататъшните действия на протестиращите фермери от областта Серес ще бъде днешната им среща с гръцкия заместник-министър на аграрното развитие
Михалис Кархимакис, съобщава агенция АНА-МПА.
Исканията, които фермерите ще поставят, се отнасят главно до проблемите на селскостопанския сектор в областта Серес. 
Едно от главните искания ще бъде изплащането на обезщетения по линия на Гражданската програма за посрещане на извънредни нужди (ПСЕА).
Протестиращите от Серес ще поискат и финансови помощи за щетите, понесени от производителите на царевица и памук от появата на т.нар. зелен червей през август 2008 г., унищожил голяма част от продукцията им.
Земеделците от Серес са недоволни от факта, че миналата година не са получили обезщетения по линия на ПСЕА заради унищожената продукция, въпреки че на колегите им от областите Тесалия и Иматия са били изплатени такива обезщетения.
През нощта движението през ГКПП Промахон беше нормално. Фермерите заявиха, че граничният пункт ще остане отворен, докато станат ясни резултатите от днешната среща, на базата на които те ще решат дали да продължат или да преустановят протестите.
През нощта беше нормално движението и през ГКПП Евзони и Килкис на границата с Македония, и през ГКПП Кипи на границата с Турция.
Прекъснато беше движението през ГКПП Кастаниес на турската граница заради покачване на нивото на водите на р. Марица.
Проблеми се очакват днес в работата на митниците заради започналата от 7 ч. сутринта стачка на митническите служители. Митничарите протестират срещу обявеното от
правителството намаляване на надбавките и премиите на държавните служители в рамките на плана за преодоляване на бюджетната криза.
Очаква се стачката да създаде сериозни проблеми при снабдяването на пазара с горива.
Със същите мотиви почти цялата следваща седмица - от днес до петък - ще стачкуват и служителите в различните служби и структури на министерството на финансите.
В петък, на 19 февруари, отново ще стачкуват и таксиметровите шофьори.
На 24 февруари страната ще бъде парализирана от 24-часова обща стачка, в която ще участват двата основни синдиката - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ).


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg