EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ФЕД ще контролира институции с над $ 50 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ФЕД ще контролира институции с над $ 50 млрд.

mail10:00 | 21.05.2010прегледи 639 коментарикоментари 0


Сенатът на САЩ прие с 59 гласа "за" и 39 "против" проектозакон за амбициозна реформа на регулаторната система на финансовите пазари в страната, съобщи Франс прес.
Тази реформа е с най-висок приоритет в законодателната програма на президента Барак Обама.
Гласуването бе предшествано от процедурен вот, с който бе решено да се прекратят дебатите по проектозакона.
Предстои да се съгласуват двата варианта на текста, приети от Камарата на представителите и от Сената. След това законопроектът ще бъде представен за подпис от президента.
Основната цел на документа е да се избегне повтарянето на нова финансова криза като тази, която обхвана САЩ в края на 2008 г. 
Законопроектът, който бе обсъждан от Сената от края на април, предвижда към Управлението за федерален резерв на САЩ (УФР) на да бъде създаден орган, който да защитава потребителите. Той  предвижда това край на спасяванията на изпаднали в затруднено положение големи финансови институции с пари на данъкоплатците. Текстът налага и по-строги правила и пълна прозрачност за огромния пазар на деривати.
Проектозаконът предвижда да бъде създаден и Съвет за надзор на финансовата стабилност, който ще обедини седем банкови и финансови регулаторни органа. Федералният резерв в бъдеще получава правото да контролира дейността на всички институции, които работят с активи над 50 милиарда долара.
В бъдеще акционерите на компаниите ще одобряват политиката за възнаграждение на ръководните служители. Задължително се въвежда принципът на прозрачност, който налага да се сравняват възнаграждения с постигнати финансови резултати.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg