EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ФЕД: САЩ бележи скромен растеж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ФЕД: САЩ бележи скромен растеж

mail16:10 | 03.06.2016прегледи 832 коментарикоментари 0


Федералният резерв на САЩ обяви в своята „Бежова книга”, че  през последните няколко седмици икономиката на САЩ се е разширила в повечето федерални райони на страната със "скромно темпо". Има нарастване на инфлационния натиск, а трудовият пазар бележи умерен ръст. Икономическото проучване на Фед, което е базирано на постъпилите икономически данни от април до 23-ти май, показва, че седем от 12-те федерални области са отбелязали "умерен или сдържан" растеж, регионите на Чикаго и на Канзас Сити са отчели "забавяне" на растежа, а в останалите пет региона е имало смесена икономическа картина.

Според последната "Бежова книга" пазарът на труда е продължил да се подобрява в голяма част от регионите, а растежът на заетостта и на заплащането на труда се определя като умерен, като нарастването на заплатите е "концентрирано в областите с затегнат трудов пазар".

Потребителските разходи са се подобрили умерено в редица региони, като в същото време е имало слабо нарастване на инфлационния натиск в резултат на повишаващите с трудови възнаграждения.

В икономическият доклад на Фед обаче се отбеляза, че силната местна валута (щатския долар) ограничава туризма и промишленото производството в страната.

Новата "Бежова книга" е факт само две седмици преди следващото заседание на Федералния резерв. В последно време редица американски централни банкери отбелязаха, че икономиката на САЩ е в добра форма и намекнаха, че федералната фондова лихва може да бъде повишена на едно от следващите две заседания (на среща на Фед на 14-и и 15-и юни или на следващата на 26-и и 27-и юли). / Финансов портал БНР

 

 


Тагове: Фед, САЩ, растеж
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158