EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ФЕД затяга капиталовите изисквания за банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ФЕД затяга капиталовите изисквания за банките

mail12:40 | 17.06.2010прегледи 793 коментарикоментари 0


Управлението за федерален резерв (УФР)  работи, за да подобри надзора на финансовите компании, така че да защити по-добре САЩ от нова финансова криза в бъдеще, заяви централният банкер на страната Бен Бърнанке, цитиран от Асошиейтед прес.
Бърнанке направи изявлението си на фона на напредъка, постигнат от Конгреса на САЩ, за да изпрати на президента Барак Обама най-новия законодателен пакет, с който се преработва финансова структура на страната, с цел да не се допусне повторение на неотдавнашната финансова криза.
Централният банкер на САЩ приветства ключови елементи от този пакет в изказване, подготвено за конференция в Ню Йорк. В същото време Бен Бърнанке постави ударение върху напредъка, който УФР постига в собствената си реформа.
В момента УФР работи по затягането на условията за капиталовите изисквания към банките, така че те да имат по-големи и по-добри буфери за защита при евентуални загуби.
Изказването на Бърненке бе подготвено за снощното представяне на заключенията на група известни икономисти, обединени в Squam Lake Group. Тази група представи предложения за начините, по които да бъде реформирана финансовата система. В групата влизат 15 учени, обединили усилията си, за да дадат препоръки по реформата на системата за финансово регулиране.

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg