EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ФЕД купува облигации за $600 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ФЕД купува облигации за $600 млрд.

mail11:05 | 26.01.2011прегледи 482 коментарикоментари 0


Почти сигурно е, че днес Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ ще запази непроменен темпа на изкупуване на държавни облигации, тъй като безработицата все още е висока, а спадащите цени на жилищата подкопават богатството на американците, предаде Асошиейтед прес.
Тези и други опасности, като орязването на разходите на федералното и щатските правителства, вероятно ще накарат УФР да се придържа към плана си за изкупуване на държавни облигации на стойност 600 милиарда долара до края на юни. Тази стъпка цели да подпомогне икономиката, като се намаляват лихвите, насърчават се разходите и се увеличават цените на акциите.
Най-вероятно в края на двудневната си среща хората, които определят политиката на УФР, ще подчертаят, че има подобрения.
Предприятията произвеждат повече. Потребителите харчат повече. Компаниите наемат малко повече хора.
Председателят на УФР Бен Бърнанке и колегите му вероятно ще отбележат, че рисковете все още оправдават продължаването на купуването на облигации.
Двама от новите членове с право на глас в УФР са скептично настроени към програмата за изкупуване на облигации, тъй като според тях това може да доведе до повишаване на инфлацията, като икономиката се наводни с допълнителни долари.
Въпреки това обаче не се очаква управителят на банката на Федералния резерв във Филаделфия Чарлс Плосър и управителят на банката на Федералния резерв в Далас Ричард Фишър да изразят несъгласие на днешната среща.
Със засилване на икономиката двамата обаче може да пришпорят УФР да започне да вдига лихвите. Задържането на лихвите на толкова ниско равнище крие опасност от разпалване на инфлацията.
Според повечето икономисти обаче УФР няма да започне да вдига лихвите до следващата година.



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163