EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фасилити бизнесът търси кадри

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фасилити бизнесът търси кадри

mail14:00 | 24.06.2011прегледи 696 коментарикоментари 0


Набавянето на млади, добре подготвени кадри е една от ключовите задачи, които стоят пред фасилити мениджмънт бизнеса у нас. Браншът е отскоро застъпен в България и има остра необходимост от млади служители. Това стана ясно на публичната лекция, организирана от Българската фасилити мениджмънт асоциация. Тя се проведе в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”, където водещи специалисти от бранша споделиха ценни практики и опит пред студенти от всички висши учебни заведения в столицата.
„Фасилити мениджмънтът е сфера, която все още не е толкова популярна в България и това е причината младите все още да не са открили многобройните възможности, които може да им предложи този сектор”, коментира Тошо Киров, председател на Българската фасилити мениджмънт асоциация. „Същевременно поддръжката на сградите заема все по-голямо значение за нас – тя добавя стойност към сградата, повишава стойността й, прави я по-икономична и удължава живота й”, добави още Киров на срещата.
Друг ключов въпрос, който бе засегнат на срещата между студенти и фасилити мениджмънт специалисти, бе екологичният. Над 50% от потреблението на енергия в света се разходва от сградите. Една от целите на фасилити бизнеса е да намали това потребление, за да подпомогне устойчивото развитие, коментираха специалистите в бранша. По данни на фасилити компаниите 64% от наемателите на нови сгради предпочитат да изберат "зелена" сграда, а близо половината от компаниите-наематели са склонни да плащат с 10% повече за „зелен” офис.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg