EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фандъкова ревизира концесията със "Софийска вода"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фандъкова ревизира концесията със "Софийска вода"

mail11:15 | 24.04.2014прегледи 1628 коментарикоментари 0


Кметът на София Йорданка Фандъкова настоява за ускоряване на преговорите за ревизия на концесионния договор между Столична община /СО/ и "Софийска вода", съобщиха от пресцентъра на СО.
Фандъкова е изразила позицията си на среща с новия изпълнителен директор на дружеството Бруно Рош. Тя е поискала дружеството да се ангажира с конкретен график за водене и завършване на преговорите.
В разговора с Бруно Рош, Йорданка Фандъкова е настояла с промяната на договора да се засили контрола върху дейността на дружеството. Столичната община ще изисква стриктно спазване на
Закона за обществените поръчки и предварително съгласуване на заданията на обществените поръчки, които провежда дружеството. Ще се изисква и определяне на санкции, които да са дължими от концесионера на общината при неизпълнение на договора, както и предоговаряне на условията за предсрочно прекратяване и ясна методика за изчисляването на финансовата компенсация.
Столичният кмет е напомнила за задълженията на дружеството да възстановява навреме и качествено пътните настилки, както и да поддържа екипи в готовност за работа при аварийни ситуации.
На срещата е присъствал и заместник - председателят на Столичния общински съвет и председател на работната група, която е проверявала изпълнението на концесионния договор през 2013 г. Николай Стойнев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158