EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фандъкова отложи доклад за 21 дка зелени площи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фандъкова отложи доклад за 21 дка зелени площи

mail06:05 | 18.03.2016прегледи 811 коментарикоментари 0


Столичен общински съвет отложи гласуването на доклад на кмета Йорданка Фандъкова след сигнал за нередности от страна на общинските съветници от МК „Сердика“ - АБВ и Български социалдемократи Тодор Цанев, Войслав Тодоров и Анета Григорова. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.
Отложените предложения са по „Програма за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост“ на Столична община за 2016 г. „Имаме няколко принципни забележки по отношение на доклада. Те са свързани с подхода и политиките относно паркинги, жилищни имоти, спортни площадки. Основната ни критика - отношението на общината към зелените площи. Тук стои въпросът за поддръжката на малкото останали междублокови пространства. Вместо да ги развива и облагородява като места за отдих и спорт, в доклада е заложено процедурата по учредяване на право на строеж върху общински зелени площи в район „Красна поляна“ да се доведе до край“, заяви Тодор Цанев.
От коалиция „Сердика“ настояват за запазването на над 21 декара зелени площи в София. Съветниците се обявиха и против заложеното в отхвърления доклад намерение за отдаването на концесия и на близо 5 дка от „Южния парк”, където в момента има две едноетажни постройки. Според столичния кмет те трябва да се превърнат в поредния развлекателен комплекс.
Общинските съветници от коалицията предлагат при разглеждането на доклада в плана да залегне изграждането на над 100 допълнителни места за паркиране в кварталите, както и да бъдат предоставено на общински дружества управлението на подземния паркинг при стадион „Васил Левски“. Настояват и да се отхвърли и предложението за застрояване на три атрактивни парцела на булевард „България” и в кварталите „Младост 2” и „Слатина”. По думите им имотите на обща площ от 1643 кв. м могат да се използват за обществени паркинги и спортни площадки за живеещите в тези квартали.
Цанев, Григорова и Тодоров ще внесат предложение и за реализирането на активна политика за изграждане на нови общински жилища. Според тях правилна стъпка в това отношение е прекратяването на опитите за разпродаване на такъв тип жилища на лица, които не са техни наематели.
В края на заседанието на Столичния общински съвет Йорданка Фандъкова изказа благодарност за подадения сигнал и пое личен ангажимент да проведе разговор с кмета на р-н „Красна поляна“ за прекратяване на застрояването на зелените площи.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg