EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фалшиво съобщение за АМ „Тракия”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фалшиво съобщение за АМ „Тракия”

mail06:20 | 13.07.2013прегледи 661 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов участва днес в официалната церемония по откриването на последния участък от АМ „Тракия“. Това съобщи министерството в петък в l6.46 часа. Какво още гласи съобщението. „На събитието присъстваха и президентът на Република България Росен Плевнелиев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева, ….

Днес откриваме последните 34 км от АМ „Тракия“ и след повече от 40 години чакане, България вече има първата изцяло завършена магистрала, каза министър Папазов. По думите му по Оперативна програма „Транспорт“ се изграждат 200 км пътища, а в процес на подготовка за следващия програмен период са лот 3 на АМ „Струма”, пътя Видин – Монтана, както и АМ „Хемус”.

Общата дължина на Лот 4 – от Ямбол до Карнобат, е 49,08 км и е най-дългата и най-сложната част от строителството на АМ „Тракия“. Съгласно подписаното допълнително споразумение лотът е разделен на два етапа. През август 2012 г. е открит участъкът от пътния възел за Ямбол до новоизградения пътен възел за Зимница (Лот 4.1). Лот 4.2, който ще бъде открит в понеделник, обхваща около 34 км между пътен възел „Зимница“ и Карнобат и е последната отсечка, с която, АМ „Тракия“ ще бъде изцяло завършена.

Изпълнител е строително-монтажните работи на Лот 4 е Сдружение ”Тракия IV”ДЗЗД. Стойността на договора е 209 646 720,00 лв. с ДДС.

Проектът „Доизграждане на АМ „Тракия“ Лот 2, 3 и 4” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Транспорт“. Автомагистралата е част от Трансевропейския транспортен коридор VІІІ. Изграждането й е приоритетен инфраструктурен проект с национално и международно значение. Общата дължина на проекта „Доизграждане на АМ "Тракия" Лот 2, 3 и 4”, финансиран по ОП „Транспорт“, е 115 км.”

В 16.53 часа в петък пресцентърът на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се извини за неправилно пуснатото съобщение, което ще е валидно за понеделник, 15 юли.

 

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg