EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фалшиви части в реактори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фалшиви части в реактори

mail17:15 | 29.05.2013прегледи 556 коментарикоментари 0


Комисията за ядрена безопасност на Южна Корея спря два ядрени реактора и отложи пускането на други два, след като установи, че са изградени с некачествени части, съобщи ДПА, като се позова на южнокорейската национална агенция Йонхап.
Комисията посочи, че е спряла втори реактор в централата "Схин Кори" и първи реактор в централата "Схин Волсон", които са в южната част на страната, след като бе установено, че за изграждането им са използвани части с фалшиви сертификати за качество, допълва Йонхап.
Комисията уточни, че няма непосредствена опасност за сигурността на обществото и няма опасност от радиоактивно изтичане.
Тя отмени също така подновяването на работата на първи реактор в "Схин Кори", който бе спрян за планиран ремонт, както и пускането на новия втори реактор на "Схин Волсон", докато не бъдат заменени всички некачествени части. Страната може да бъде засегната от безпрецедентна енергийна криза, тъй като използването на климатици през лятото рязко се увеличава, заяви на пресконференция заместник-министърът на енергетиката Хан Джин Хьон.

В края на миналата година Южна Корея затвори два реактора в атомна централа "Йонван", след като установи, че там са използвани хиляди части с фалшиви сертификати за сигурност. Днешното съобщение на комисията означава, че 10 от 23-те реактора в Южна Корея са спрени, отбелязва Франс прес.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049