EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фалшиви очила на всеки ъгъл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фалшиви очила на всеки ъгъл

mail10:20 | 17.08.2011прегледи 1148 коментарикоментари 0


Всяко лято лицензираните оптики се борят с доста силна конкуренция. Сергиите с фалшиви очила изникват зад всеки ъгъл още с появата на първите слънчеви лъчи.
"Наблюдава се един подсилен интерес, предвид икономическото ни положение, към очилата по сергиите, което в никакъв случай не е препоръчително", обясняват офталмолози. Очилата менте освен за диадема, не стават за нищо друго. В никакъв случай не трябва да икономисвате от слънчеви очила, защото това може да ви причини големи вреди на зрението.
Пазарът обаче е залят от копия и фалшификати. По сергиите предлагат и сертификат за качество на очила, което е абсурдно, защото не може едни качествени очила да струват 5 - 6 лева, обясняват специалисти. Разбира се, не винаги цената е определяща. Има хубави очила, внос от Гърция, които са с поляризирано стъкло със 100% UV защита. Ролята на поляризацията е, че изчиства отблясъците и намалява контраста. Такива очила в софийските оптики могат да се намерят между 40 и 50 лв. Дизайнерските модели са "приятни за носене", според експерти, но не винаги са гарант за качество. "Не е задължително да робувате на Ив Сен Лоран или Кристиян Лорен", обясни офталмолог от столична оптика.
В лицензирана оптика могат да ви дадат съвет какви стъкла са подходящи за вас. При клиенти с увредено зрение се изработват слънчеви очила със съответния диоптър и висока степен на защита от ултравиолетови лъчи.
На плажа не е препоръчително да ходите със скъпи очила, защото при малко невнимание стъклото се надрасква. Основната поддръжка на очилата е вода и сапун и почистване с мека кърпа. Никога не трийте стъклата с плажната кърпа, защото вероятността от надраскване е 90%.
 


Тагове: очила, сергии
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg