EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фалшиви Кавали, Версаче, Гучи...

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фалшиви Кавали, Версаче, Гучи...

mail11:25 | 09.12.2010прегледи 785 коментарикоментари 0


Акцията е насочена срещу пиратското съхраняване и разпространение на луксозни стоки, носещи запазените търговски марки "Бос", "Версаче", "Кавали", "Гучи", "Луи Виютон", "Лакоста", "Поло", "Шанел", "Енерджи", "Монклер" , "Риплей", "Мис Сиксти", "Джи стар", "Армани", "Долче и Габана", "Дизел", "Фере", "Диор", "Прада", "Есприт", "Томи Хилфигър", "Адидас" , "Шанел" , "Кавали" , "Черути" и други.

В хода на акцията, от три големи магазина със складови помещения в София са иззети над 5 500 луксозни артикула /дрехи, дънки, блузи, ризи, чанти, обувки, колани и др. / с етикети на над 25 световноизвестни марки, на приблизителна стойност над 1 500 000 лева. Установено е, че фалшивата стока е предназначена за разпространение в търговската мрежа в страната.

Срещу нелегалните търговци са образувани досъдебни производства по чл. 172 Б НК - за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години. Това е най-голямото количество иззети фалшиви луксозни стоки до момента и нанесените материали щети за правоносителите са в огромни размери. Поредната успешна операция на ГД "Борба с организираната престъпност" е в изпълнение на Стратегията на МВР за ограничаване на интелектуалното пиратство и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" към министъра на културата на РБ.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161