EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фалити дебнат малките хотели в Банско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фалити дебнат малките хотели в Банско

mail13:00 | 17.01.2011прегледи 537 коментарикоментари 0


Лоши кредити са основната причина за фалитите на малките хотели в Банско. Заради ипотеки и неплатени дългове част от собствениците на хотели в Банско са обречени на фалит. Банките вече започват да разпродават запорирано имущество, коментира председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Александър Мацурев, цитиран от електронното издание Благоевград инфо. По думите на Мацурев в основата на проблема най-вече са убийствено високите лихви.
Хотелиерите настояват за намаляване на лихвите и разсрочване на плащанията.
Големите хотелски комплекси все още оцеляват. Хотелиерите в курортния град са притеснени и заради въвеждането на туристическия данък, който на практика увеличава разходите им с близо 30%. Вместо курортна такса, през тази година ще се плаща на общините туристически данък в размер от 20 ст. до 3 лв. на легло.
Сега нощувките спадат драстично. При цена на нощувка от 20 лева, налог в размер на 1 лев например, ще означава цели 5%. Туристическият данък ще притисне собствениците на хотели.
Местният парламент в Банско все още не е приел размера на туристическия данък. В момента общината провежда консултации с хотелиери и експерти. Едва след споразумение с представителите на бранша общинският съвет ще приеме новия налог.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053