EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фалирали хотели, заводи и мандра на търг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фалирали хотели, заводи и мандра на търг

mail12:41 | 23.04.2010прегледи 4927 коментарикоментари 0


Столичното подразделение на Национална агенция за приходите /НАП/ продава мандра и прилежащата към нея земя в село Катунци, съобщи пресцентърът на НАП. Агенцията продава чрез търг с тайно наддаване недвижими имоти, автомобили и оборудване на длъжници.
Само за текущия месец са обявени 18 търга, които ще се състоят до 30 април 2010 година. Собствениците на продаваните активи са натрупали задължения към хазната в размер на 2,2 млн. лева.
Сред обектите за продажба са поземлени имоти в с. Гайтанево, кухня-ресторант в с. Реброво, гостилница в гр. Земен, леки, товарни и специализирани автомобили, дървен материал, машини, съоръжения и оборудване. Вече са налице и първите потенциални
купувачи, подали оферти за обявените търгове, съобщават от НАП.
Според проучване на агенция Coface най-много компании от сектор селското и горското стопанство у нас са обявили несъстоятелност за цялата 2009 г. Традиционно този сектор е най-рисков в България и фалитите в отрасъла за нараснали с 170% на годишна база.
През март бяха обявени за продажба от съдия – изпълнител 15 ипотекирани завода в цялата страна. Това показва справка в сайта за публични продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители http://www.sales.bcpea.org. От тях два са в Бяла, а останалите са в Лясковец, Казанлък, Шумен, Златия, Генерал Тошево, с. Браничево, Царевец, Благоевград, Присово, Силистра, Асеновград, Свиленград, Габрово, Бургас.
Най-евтиният е с начална тръжна цена от 120 000 лв., а най-скъпият – 21 млн. лв.
9 ипотекирани хотела се продаваха също през март. Цената на най-евтиния хотел, който е в Добрич, е само 247 140 лв. Най-скъпият е в Разлог и търгът стартира от 3 895 530 лв. Това е втора продан за скъпарския хотел, защото в сайта е записано, че сумата е 80% от първоначалната цена, а при втори търг по закон тя пада с 20 на сто.

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg