EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фабрика за ядливи чаши за кафе в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фабрика за ядливи чаши за кафе в Пловдив

mail12:15 | 30.09.2021прегледи 1780 коментарикоментари 0


В Пловдив бе открита първата иновативна фабрика в Европа за производство на ядливи биоразградими чаши за кафе. "В предприятието вече работят 30 души на 3 машини“, посочи   изпълнителният директор Мирослав Запрянов. Те правят по 2,5 милиона ядливи чаши на месец. Амбициите на компанията са за закупуване на още 3 машини, с помощта на които оборотът да нарасне до 10 милиона бройки месечно.

Фабриката на Cupffee  се намира в индустриална зона "Тракия" в Пловдив. Чашите се предлагат в над 30 държави от целия свят. Основната цел е да се редуцира голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат. Производствената сграда е с площ 3600 кв. м. и разполага с първата в света автоматична  производствена линия за биоразградими чаши.

„Къпфи” ООД (Cupffee) е основана през 2014 г. През 2018 г. компанията започва производство на първите биоразградими ядливи чаши за кафе. Със своя едноименен продукт, фирмата се стреми да намали отпадъците от пластмасови и картонени чаши за еднократна употреба, използвани ежедневно за сервиране на кафе. Иновативните био-чаши са изцяло произведени от натурални зърнени продукти и не съдържат изкуствени съставки, консерванти или ГМО.

Фирмата следва последните новости в производството на екологични и безотпадъчни продукти на „кръговата икономика“, чието търсене предстои да се увеличи в близко бъдеще предвид, въведената с Директива 2019/904, забрана за пускане на пазара на пластмасови изделия за еднократна употреба, която влезе в сила през 2021 г.

Друго предимство на ядливите чаши, произведени по природосъобразен начин, е това че основната им съставка е овес, което ги прави подходяща част от здравословната и балансирана диета. За разлика от други подобни продукти, Cupffee се отличава с това, че използваните съставки не променят вкуса на кафето.

След като бъде напълнена, чашата може да задържи течност, без да я пропуска до 12 часа, а хрупкавостта й се запазва 40 минути. Ако не бъде консумирана след изпиването на напитката, чашата се разгражда за няколко седмици.

Дъното на чашата е обвито с външна картонена лента, която осигурява място за поставянето и захващането й. Картонената обвивка може да се използва за рекламни цели от фирми, които поръчват чашите за корпоративни нужди.

Продуктът е разпознаваема марка не само на българския пазар, но и в страни от Европа, Южна Америка и Близкия Изток.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg