EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Учреди се експортен хъб България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Учреди се експортен хъб България

mail12:50 | 02.12.2019прегледи 647 коментарикоментари 0


В сградата на иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк бе даден стартът на най-новата инициатива, целяща да развие експортния потенциал на България - Експортен хъб България (Export Hub Bulgaria). Сред гостите на събитието бяха над 130 посланици, търговски аташета, представители на работодателски организации и двустранни камари и журналисти.

Зад Експортен Хъб България стоят 12 организации, представители на правителствения и частния сектор на България – държавни институции, работодателски организации, висши учебни заведения, клъстерни, комуникационни и бизнес организации.

Основатели са:

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия – инициатор

Конфедерация на работодателите и индустриалците в България

Клийнтех България

Българска консултантска организация

Българска агенция за експортно застраховане

София Тех Парк – домакин

Българската стартъп асоциация (BESCO)

СофтУни

М3 Комюникейшън Груп

Асоциацията на бизнес клъстерите

Висше училище по застраховане и финанси

Българска стопанска камара

-------------

Целта на инициативата е да осигури необходимото пространство, в което представителите на българските предприятия да получат правилните насоки относно стъпките, които трябва да предприемат, за да продават успешно на международните пазари. Основателите на Експортен хъб България си поставят за цел да развият среда, в която бизнеса, държавата и международната общност с представителство в България да общува, обменя опит и създава нови партньорства.

Дейност на Експортен хъб България

Експортен хъб България, чийто домакин е София Тех Парк, ще работи активно за интернационализацията на бизнеса и повишаване на българската експортна дейност чрез платформа, която ще улесни българските предприятия при навлизането им на чужди пазари и ще им осигури достъп до информация за спецификите и особеностите на пазарите по света.

Инициативата ще предостави възможност на фирмите да развият и усъвършенстват своите умения и познания, както и да участват в мрежа за обмяна на пазарна информация, опит и знания чрез онлайн и офлайн събития.

В рамките на експортния хъб ще бъде предоставена възможност на всяка страна с посолство в България да направи презентация на бизнес климата си и да представи възможностите за навлизане на чуждестранни фирми, както и да информира за спецификата, регулаторните режими и др. на своя пазар и да даде практически съвети, полезни за развитието на двустранната търговия.

В допълнение, всеки един от основателите ще предоставя актуална информация относно своите дейности, които биха били полезни за експортната дейност в страната.

Експортна програма за 15 български компании

Експортен хъб България ще организира експортна програма за 15 български компании с реализиран на пазара продукт, която ще окаже съдействие за излизането им на външни пазари чрез серия практически обучения, менторски насоки от експертите на инициативата и оказване на съдействие за разрешаване на казуси от дейността им.

Стартът на програмата ще бъде обявен в началото на 2020 година, като допълнителна информация и регистрационна форма за компаниите ще бъде предоставена своевременно.

Основателите на инициативата са убедени, че страната може да бъде лидер в редица търговски сектори, като се насърчи предприемаческия дух и желанието за иновативно развитие сред представителите на бизнеса.

Оперативната дейност на Експортен хъб България ще стартира в началото на 2020 година.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960