EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Учителските заплати +12%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Учителските заплати +12%

mail06:31 | 28.10.2015прегледи 1890 коментарикоментари 0


Заплатите на учителите ще бъдат увеличени с 12,6 процента със задна дата от 1-ви октомври. За това се договориха на среща при премиера Бойко Борисов министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Средно увеличение на човек не по-малко от 70 лева. Сега минималната работна заплата на студент, излизайки от университета, е 530 лева. От 1-ви октомври тя става 600 и съответно за всички онези допълнителни средства, които се получават. Като казвам на работещите в системата на средното образование, имам предвид от детската градина, минава се през всички видове училища и учебни заведения,и извън училищните образователни звена, от 1-ви октомври. От 1-ви януари няма да има увеличение, защото го изтегляме от 1-ви октомври.

Работещите в приходните агенции също ще получат увеличение на заплатите, но от Нова година. То ще бъде с минимум 5 процента. 10 процента пък ще бъде увеличението на заетите в агенциите, подчинени на Министерството на труда и социалната политика, обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров:

Говоря за НАП, за „Митници“, говоря за Агенцията по заетостта, Агенция "Социално подпомагане" и Главна инспекция по труда. В последните три увеличението на работните заплати ще бъде 10 процента от 1-ви януари следващата година. В НАП и „Митници“ заложените средства предполагат минимално увеличение от 5 процента. Ние продължаваме да водим разговори с ръководителите на тези ведомства и финансовия министър по-нататък, за малко по-висока стъпка. Това е възможно, предвид на някои допълнителни икономии, за да достигне до поне 8 процента увеличение на техните заплати.

/БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg