EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Учете английски и испански

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Учете английски и испански

mail14:45 | 17.05.2012прегледи 518 коментарикоментари 0


Работниците, на които им се налага да имат взаимодействие с хора от други държави, казват, че английският е господстващият език в деловите контакти, показва анкета, цитирана от Ройтерс. Според проучване на социологическата агенция "Ипсос", в което са участвали 16 344 души от 26 страни, над една четвърт от анкетираните заявяват, че тяхната работа включва взаимодействие с хора от други държави. Около две трети (67 процента) от анкетираните посочват, че при тези контакти най-често използват английски език, а на второ място далеч назад е испанският, използван от едва 5 процента.
В Индия, Сингапур и Саудитска Арабия е най-голям делът на хората, чиято работа изисква международно общуване - съответно 59, 55 и 50 процента. За разлика от тях в Япония едва 9 процента от работниците казват, че имат делови контакти с хора от други страни, а в Русия - 13 процента.
Близо 61 процента от анкетираните посочват, че в деловото общуване използват език, различен от родния им. Над три четвърти от работниците в Северна Америка казват, че
при контактите си с хора от други страни най-често използват английски. Същото заявяват 63 процента от работниците в Китай. Толкова е процентът и във Франция. Английският е посочван като най-често използвания език в деловото общуване с хора от чужбина от над две трети от работниците в Азиатско-тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка, а в Латинска Америка този дял е една трета. Според Даръл Брикър от "Ипсос" резултатите от анкетата предполагат, че "всички тези в англоговорящия свят, които предлагат децата ни да учат мандарин или японски, за да имат успешни кариери, са изпреварени по-конкретно от китайците, които първо учат английски".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg