EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ученици ще работят в "Мини Марица-изток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ученици ще работят в "Мини Марица-изток"

mail16:15 | 27.10.2016прегледи 875 коментарикоментари 0


В проект за дуално обучение ще участва за първи път "Мини Марица-изток", съобщи въгледобивното дружество. Изпълнителният директор Андон Андонов и директорът на Професионалната гимназия по електротехника и технологии "Г. С. Раковски" в Стара Загора Даниела Пашова подписаха партньорско споразумение за изпълнението на проект "Дуално обучение в ПГЕТ "Георги Сава Раковски" , който се финансира в рамките на Тематичен фонд "Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система".

Общо 15 деветокласници са започнали обучение през учебната 2016/2017 г. по професия "Електротехник", специалност "Електрообзавеждане на производството". Дуалното обучение предвижда в 11-ти и 12-ти клас част от практическите им занятия да се провеждат в реалната работна среда на рудниците в дружеството. Във всеки рудник е определен наставник, който да ръководи и обучава учениците. Определеният за тях стаж е по два дни седмично в 11-ти и по три дни седмично в 12-ти клас. Работният ден за учениците ще продължава 7 часа, а за труда си те ще получават възнаграждение, според сключените с тях договори. "За учениците това е шанс да завършат училище с вече осигурена работа, което ги мотивира по време на занятията", коментира класният им ръководител Валентина Димитрова.
Това е първият проект за дуално обучение, който се реализира в държавното предприятие "Мини Марица-изток" . Очаква се в бъдеще дружеството да разшири сътрудничеството си с професионалните гимназии в региона./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg