EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Учени:300 млн. тона петрол и газ на Курилите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Учени:300 млн. тона петрол и газ на Курилите

mail15:28 | 19.11.2009прегледи 492 коментарикоментари 0


На Южните Курилски острови перспективните запаси на петрол и природен газ възлизат на 300 милиона тона, съобщи ИТАРР-ТАСС. Тези въглеводороди могат да гарантират горивно-енергийни суровини за региона през следващите 30-40 години. Залежите от петрол и газ се намират в Средния Курилски басейн между островите Кунашир и Шикотан.
Тези данни предоставиха днес учени от сахалинския Институт за морска геология и геофизика при представянето на монографията "Геолого-геофизическа характеристика и перспективи на петролните и газови запаси в Средно-Курилския басейн".
Един от авторите на монографията, експертът по геология и минералогия Евгений Кочергин, посочи, че дълбочината на морето в Средно-Курилския басейн достига 200 метра, а залежите от петрол и природен газ може би са на 2-3 км под морското дъно. Тези данни се основават на сеизмологични проучване на акваторията в Южните Курили за изследване на структурата и геологията на подводните недра. Средно-Курилският басейн се простира от Кунашир и Шикотан до необитаемия остров Симушир и засега е малко проучен. Евгений Кочергин твърди, че запасите от въглеводороди в басейна на Курилските острови са доста над прогнозните данни, които се отнасят само за акваторията между Кунашир и Шикотан.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg