EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Участието на България в „Зелената седмица” в Берлин струва 50 хил. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Участието на България в „Зелената седмица” в Берлин струва 50 хил. лв.

mail12:32 | 15.01.2010прегледи 699 коментарикоментари 0


Участието на страната ни тази година в изложението „Зелена седмица” в Берлин е струва 50 хил. лв., съобщава агенция „Фокус”. България е заявила желание да бъде съорганизатор на едно от най-големите международни изложения в Берлин за хранителна промишленост, земеделие, горско стопанство и градинарство в едно от следващите му издания. Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов, който е в Берлин за представянето на българския щанд на традиционния германски панаир.
Тази година съорганизатор на „Зелена седмица” е Унгария. По думите на министър Найденов участието ни в организацията на едно от най-големите специализирани изложения би било голяма реклама за страната ни като производител и като туристическа дестинация. Засега е ясно, че страната ни може да кандидатства за второто организаторско място за едва след две години, тъй като за 2011 и 2012 г. то вече е заето.
Щандът на страната е разположен на 100 км. метра, представени са 13 български фирми, производители на храни, напитки, козметични продукти и сувенири. За представянето на щанда е наета специална фолклорна танцова група – Български ритми. Според повечето журналисти, които традиционно са отразявали представянето на българския щанд на изложението, тази година страната ни се представя много по-достойно.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg