EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

УФР се оплаква от Тръмп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

УФР се оплаква от Тръмп

mail15:35 | 13.02.2017прегледи 1312 коментарикоментари 0


Значителна неяснота има за американската фискалната политика при управлението на президента Доналд Тръмп, заяви вицепрезидентът на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Стенли Фишер, цитиран от Ройтерс.
Той изтъкна, че УФР обаче стриктно ще се придържа към целите за постигане на пълна заетост и свеждане на инфлацията до 2 процента.
В изказване на икономическа конференция в английския град Уоруик Фишер отбеляза, че според него финансовата регулация "Дод-Франк" няма да бъде отменена изцяло и че се надява капиталовите изисквания за банките да не бъдат намалявани значително.
"Има доста голяма неяснота за това какво всъщност ще се случи, не мисля, че някой действително знае. Това е процес на определяне на фискална политика, включващ и администрацията, и Конгреса", каза Фишер в отговор на въпрос.
Финансовата регулация "Дод-Франк" - пакет от финансови реформи, подписан през 2010 година от президента Барак Обама след финансовата криза през 2008-2009 година, създава службата за финансова защита на потребителите, а също така изисква от банките да имат по-големи капиталови запаси за предотвратяване на кризи.
Изказването на вицепрезидента на американската централна банка последва обявената снощи оставка на главния банков регулатор в управителния съвет на УФР Даниел Таруло, който каза, че се оттегля, за да даде възможност на Тръмп да смекчи тази реформа.
Миналата седмица Доналд Тръмп нареди преразглеждане на основните банкови правила, въведени след банковата криза през 2008 година, привличайки критиките на демократите и предизвиквайки силно покачване на борсовите котировки на фона на очакванията за предстоящо отслабване на банковата регулация.


Тагове: УФР, Тръмп
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1035