EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Утрояване на енергията от ВЕИ, предлага ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Утрояване на енергията от ВЕИ, предлага ЕС

mail12:45 | 13.11.2023прегледи 522 коментарикоментари 0


Повече от 60 държави  заявиха, че подкрепят споразумение, за което настояват ЕС, САЩ и Обединените арабски емирства, за утрояване на възобновяемата енергия през това десетилетие и отказ от въглищата, предаде Ройтерс.

Двама служители, запознати с въпроса, заявиха пред Ройтерс, че ЕС, САЩ и ОАЕ събират подкрепа за споразумението преди годишните преговори на ООН за климата COP28, които ще се проведат от 30 ноември до 12 декември в Дубай, и ще призоват за неговото включване в крайния резултат от срещата на световните лидери на 2 декември, заявиха служителите.

Някои големи развиващи се икономики като Нигерия, Южна Африка и Виетнам, развити държави като Австралия, Япония и Канада, и други, сред които Перу, Чили, Замбия и Барбадос, са казали, че ще се присъединят към идеята, заявиха служителите пред Ройтерс.

Проектът на ангажимента, разгледан от Ройтерс, също предвижда удвояване на годишния темп на растеж на енергийната ефективност до 4 % годишно до 2030 г.

В проекта се казва, че по-голямото използване на възобновяеми енергийни източници трябва да бъде съпроводено от "постепенно намаляване на енергията от въглища", включително прекратяване на финансирането на нови въглищни електроцентрали.

Един от служителите заяви пред Ройтерс, че преговорите с Китай и Индия за присъединяване към ангажимента са "доста напреднали", въпреки че
все още Пекин и Делхи не са се съгласили да се присъединят.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158