EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Утре протести срещу шистовия газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Утре протести срещу шистовия газ

mail16:10 | 09.12.2011прегледи 463 коментарикоментари 0


На 10 декември ще се проведат протестни шествия срещу проучването и добива на шистов газ, съобщиха организаторите. В София ще се проведе шумно протестно шествие под надслов „ШШШ – Шумно Шествие против Шистовия газ”. В шествието ще се влеят протестиращи от Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Нови Пазар и други градове. За София сборният пункт е от 11:00 часа пред МОСВ, а маршрутът е бул. „Кн. Мария Луиза” - бул. “Кн. Александър Дондуков” - площад „Независимост” - бул. „Цар Освободител" - ул. „Г.С. Раковски” - ул. „Славянска” - свободното пространство пред МИЕТ, където шествието ще прерасне в митинг.
Пред МИЕТ ще бъде запалена чаена свещ в отговор на нелепия призив на министър Трайчо Трайков към българите от районите, предвидени за сондажи за шистов газ, да палят свещ проучванията да се окажат успешни - заявиха организаторите.
В Добрич ще се проведе протестно шествие през центъра на града. За Добрич сборният пункт е пред църквата "Св. Георги" в 11:00 часа. Шествието ще тръгне оттам и ще мине по пешеходната зона на Добрич, покрай площад “Свобода”, Община Добрич, площад “Демокрация”, Областна управа и обратно към храм "Св. Георги".
В Русе, от 19 часа, на Централния площад пред Съдебната палата ще се проведе мърморещ протест със свещи "Да им настръхнат косите".
Протестите са граждански и са организирани от създадената на 26.11.2011 г.„Гражданска инициатива за забрана на проучването и добива на шистов газ в Българи, по метода хидравлично разбиване” и структурите по места, на протестите не могат да бъдат издигани знамена и символи на политически партии.
Крайната цел на инициативата е забрана на използването на технологията хидравлично разбиване и промяна на законите ни така, че да бъдат адекватни в контекста на новите нефто- и газодобивни технологии и всички свързани с тях опасности, особено в частта, касаеща проучванията. Контрол над тези технологии за момента не е предвиден в българските закони, а фирмите вече работят.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037