EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Успешна година за Индустриален парк Шумен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Успешна година за Индустриален парк Шумен

mail14:35 | 28.12.2016прегледи 1506 коментарикоментари 0


Като успешна определи изминалата година за Индустриален парк - Шумен изпълнителният директор Николай Тончев. Той и кметът на общината Любомир Христов разгледаха парка в присъствието на журналисти.
Индустриалният парк в Шумен е разположен на 2400 дка източно от града. Той е разделен на 4 подзони, като от първата подзона вече са продадени 100 дка, обясни директорът. Той допълни, че има изградена инфраструктура - пътища, електрическа, газова и ВиК мрежа на 180 дка.
Николай Тончев обяви, че вероятно догодина ще започне разширяване и изграждане на инфраструктура в останалите подзони, тъй като има инвеститорски интерес.
Тази година 4 фирми са закупили терени в Индустриалния парк, като се очаква от догодина да бъдат разкрити и близо 1000 работни места.
На терените ще бъдат изградени предприятие за производство на изолация за трансформатори, производствени мощности на американска фирма, специализирана в кухненско оборудване. Другите обекти са за печатница и предприятие от текстилната индустрия.
Николай Тончев коментира, че е възможно да се стигне до проблем с обезпечаването на работници за новосъздадените мощности и допълни, че съвместно с Община Шумен ще се работи за привличане на работници от съседни общини.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg