EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Успешен сезон за планинските курорти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Успешен сезон за планинските курорти

mail06:15 | 11.09.2020прегледи 525 коментарикоментари 0


Тази събота в град Априлци с концерт ще бъде закрит летният сезон в туристически регион Балкания. Успешен летен сезон отчитат собствениците на туристически, развлекателни и спортни обекти от Троян, Тетевен, Априлци и Етрополе.

"В началото на месец юни изобщо не беше ясно дали ще има туристически сезон и хотелиерите се колебаеха дали да отварят своите обекти, но за щастие сезонът се състоя и той беше много успешен. Определено най-силен се оказа месец август и като че ли най-благосклонен беше сезонът за собствениците на къщите за гости и на малките семейни хотели. Повечето от тях ни споделиха, че почти няма разлика между миналата година месец август и тазгодишния месец август като посещаемост от страна на туристите", коментира пред "Хоризонт" на БНР Дария Заричинова от туристически регион "Балкания".

Планината е била предпочитано място за почивка, посочи Заричинова. Много от туристите, които искаха да си направят резервация в малките хотели и къщите за гости, не са могли да си намерят свободни места.

"Големите хотели имаха и повече проблеми, свързани с липсата на достатъчно персонал, липсата на летни ученически лагери, на които разчитаха голяма част от тях. Споделиха ми хотелиери, че няма интерес към пакетните услуги тази година", подчерта още Заричинова.

В почивните дни е имало по-голяма заетост в почивните бази. "Споделиха ми хотелиери също така, че почивките са по-кратки тази година, но това е разбираемо, защото повечето хора бяха използвали своята отпуска по времето на изолацията, но въпреки това и през седмицата повечето места бяха заети, макар и не толкова плътно, колкото през уикендите."

Един от редовните туристи в регион Балкания - Иван Троянов разказва кои са привлекателните за него страни на това място.

"Заради това колко е живописен, заради това, че няма неприятно струпване на хора, големи хотели. Има някаква дива красота, за мен лично, останала. Намирам доста подходящи места, където мога да практикувам моите хобита, свързани с каране на колело в планински терен, преходи в планината, която е в непосредствена близост."


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151