EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Успешен проект за €500 000 Благоевград/Делчево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Успешен проект за €500 000 Благоевград/Делчево

mail11:05 | 18.07.2016прегледи 880 коментарикоментари 0


Като напълно успешно окачестви изпълнението на проекта "Мерки за предотвратяване на наводнения на реките Брегалница и Бистрица" заместник-кметът на община Благоевград Зорница Кралева. Той е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество "България-Македония" и се изпълнява от община Благоевград в партньорство с македонската община Делчево.

На заключителна пресконференция с участието на координаторите и експерти от екипите, осъществили проекта, Зорница Кралева припомни, че извършените строителни, обучителни, информационни и други дейности са на обща стойност около 500 000 евро. Като резултати тя посочи, че е подобрена организацията в управлението на водите, направени са корекции, почистени са и са изградени различни съоръжения в коритата на реките Бистрица и Брегалница, повишена е сигурността и са намалени рисковете от наводнения и други неблагоприятни ситуации в трансграничния регион.

Двете общини Благоевград и Делчево имат още един одобрен съвместен проект за новия програмен период 2014-2020 година на стойност около 400 000 евро. Той също ще има екологичен ефект, тъй като предвижда изграждане на енергийно-спестяващо LED-осветление на територията на двете общини, каза Зорница Кралева. Тя се надява, че успешното сътрудничество със съседната македонска община ще продължи и в бъдеще. Двете общини са подготвили още едно проектно предложение, с което на практика се предвижда надграждане на свършеното по приключилия сега проект, добави заместник-кметът на община Благоевград./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg