EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Условията на търга за „Тракия”- много тежки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Условията на търга за „Тракия”- много тежки

mail10:57 | 12.01.2010прегледи 511 коментарикоментари 0


Днес се отварят офертите на кандидатите за строеж на лот 2 на магистрала „Тракия”. Част от условията, на които трябва да отговарят фирмите, за да разчитат на успех, са: компаниите  да са изграждали пътища в обем на минимум 200 млн. лева за последните пет години, да имат финансова стабилност и финансови гаранции, което да бъде доказано с писмо от банки или финансови наличности, съобщи регионалният министър Росен Плевнелиев.
Българските фирми за година правят до 16 млрд. лв. строителен обем и от тази гледна точка АМ „Тракия” спокойно може да бъде построена и от български фирми, макар че по-голямата конкуренция е гаранция за по-добри перспективи за обществото, каза за БНР Иван Бойков, изпълнителен директор на Камарата на строителите.
Той допълни, че причината за драстично намалелия брой фирми, желаещи да вземат участие в строителството на АМ „Тракия”, е, че самите условия за аутобана са били много тежки, а магистралата изисква много сериозна логистика.
Цялата отговорност се прехвърля върху строителните фирми, а държавата контролира много сериозно нещата.
„Единственото нещо, което не ми харесва и което не харесва и на бизнеса, и срещу което отдавна се борим, това е най-ниската цена, която ще бъде критерий за избора на изпълнител”, каза Бойков и допълни, че от изключително значение е цената да бъде много внимателно преценена.
От думите му стана ясно още, че не биха могли да се правят отстъпки, просто за да се случи тази магистрала, тъй като договорът, цената, както и сроковете са твърди.
 „Има линеен график, който се разписва във времето, по месеци какво се случва на обекта, т.е. може да се прави много сериозен контрол и сигурно ще се прави. Така че няма как да има увеличение на цената и тук всеки внимателно трябва да си прави сметката”, допълни още Бойков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg