EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ускоряват строежа на Южен поток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ускоряват строежа на Южен поток

mail16:30 | 20.01.2012прегледи 408 коментарикоментари 0


Руският газов гигант Газпром ще започне строителството на газопровода Южен поток през декември 2012 година вместо през 2013 година, както беше предвидено първоначално, съобщи компанията, цитирана от AFP и ИТАР-ТАСС. По поръчение на премиера Владимир Путин на днешното съвещание е било решено значително да се ускори началото на реализацията на проекта, се казва в съобщението. На съвещанието е бил приет подробен план, позволяващ да се изтегли за по-ранна дата началото на строителните работи. На 30 декември Путин поиска строителството на газопровода да се ускори.
Газпром има всичко необходимо за по-ранно започване на строителството на Южен поток, заяви ръководителят на компанията Алексей Милер. "За целта вече има международно-правна основа, огромна заинтересованост на всички участници в проекта в Европа, необходимите финансови ресурси и уникален опит за осъществяване на мащабни морски газотранспортни проекти. Проектът е необходим и чакан, ние пристъпваме към неговата реализация", допълни Милер. Разработеният от Газпром график за изграждане на Южен поток ще бъде представен през февруари на съвета на директорите на консорциума за строежа на морския участък South Stream Transport.
Газопроводът с дължина 3600 км трябва да доставя руски газ за Западна Европа през Черно море и Балканите, заобикаляйки Украйна - основната транзитна страна, но газовите конфликти между Киев и Москва доведоха до временно прекъсване на доставките за страните от ЕС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037