EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Ускоряват инвестициите на летище София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ускоряват инвестициите на летище София

mail13:15 | 30.12.2021прегледи 668 коментарикоментари 0


Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите през 2022 г. За това се договорили министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и изпълнителният директор на "СОФ Кънект" Хесус Кабайеро, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Транспортният министър е настоял за препланиране на инвестиционна програма и изтегляне на част от финансовите ангажименти, заложени в концесионния договор, за по-ранен етап.

Целта е Летище София да предлага по-високо ниво на обслужване от Летище Мюнхен, посочват още от министерството. Министър Събев е обяснил, че е впечатлен от организацията на германското летище и нулевото ниво на напрежение сред пътникопотока там. Той е уверил Кабайеро, че държавата има намерение да изпълнява всичките си задължения по договора за концесия и очаква от концесионера да направи заложените инвестиции, както и да предложи на пътниците високо качество и ниво на обслужване.

Българската страна настоява още търговската зона на летището да бъде в най-скоро време обновена и преструктурирана, съгласно световните стандарти.
От своя страна Хесус Кабайеро информира, че се планира инвестиция от 4 млн. евро през 2022 г. конкретно за търговските площи.

Екипът на министерството е поел ангажимент за съдействие за постигането на общите цели, обещавайки работната група да се събира толкова често, колкото е нужно.

Изпълнителният директор на летището е посочил, че се работи по откриването на сто нови дестинации, включително презокеански и че вече има разработен маркетингов план.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg