EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Управлението на тези две момичета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Управлението на тези две момичета

mail13:08 | 07.04.2021прегледи 1341 коментарикоментари 0


Виктор Димчев, FB  ·

Харесва ми новата система на управление на тези две момичета. Най-сетне нещо позитивно да ни се случи!

Качвам се сутринта в трамвая. Няколко роми пребиват контрольорите под възторжения рев на останалите пътници. Няма съмнение, че това са слуги на мафията. Откакто победи революцията всички се возим безплатно. Младо момиче рисува с червило върху автоматите за електронно таксуване малки сърпове и чукчета. Една баба почти се разрева от умиление.

Слизам, а на спирката е започнал нов строеж. Бързо пипат новите. Изграждат нов пункт за борба с мутрите. Всеки гражданин може да се оплаче от произволен враг на народа, а сигналите се събират, изпращат на „Ти броиш“ за резолюция, и после разстрел и червеи, това е толкоз просто и логично.

Из целия град сноват блюстители на новия ред. Симпатизанти на ДБ проверяват автомобилите на граждани за вредни газове. При нарушения, возилото изземват направо на място, водачът отива доброволно в затвор, макар и за кратко. На спирката дърпаха една отчаяна леличка, оказа се, че в колата й намерили календарче на ГЕРБ. Не й мърдат три годинки, гадината.

Откакто Румен Гечев пое обратно финансите, хлябът е по-евтин от бананите. Вчера дядо намерил Добруджа на 15 000 лева, а когато имаше за последно банани по магазините, бяха три пъти по-скъпи.

По БНР пускат повече фолклорна музика. Сутринта даже имаше концерт на новия национален танцово-инструментален състав за модернизирана фолклорна музика, носещ името на прочутия роден музикант Кондю Савов. Свирят заедно с Росица Кирилова кавъри на Ку-ку бенд, но много добре ги правят. Признавам, че откакто го пое, Азис буквално преобрази Министерството на културата.

Точно пред офиса срещнах Арман Бабикян, раздаваше по една депутатска заплата на случайни граждани, като част от новите мерки за справяне с бедността. Направи ми впечатление, че доста хора отказваха парите. Откакто Манолова пое социалните услуги, гражданите масово връщат изплатените помощи. С парите купуваме безплатни лекарства и гумени патета, които се раздават на социално слаби.

Реших и аз да не вземам. Наясно съм, че със спестените пари ще бъде построена новата комбинирана еко магистрала Ком-Емине, плавателния канал Варна – София, както и космическата програма на Иво Мирчев, с която най-сетне ще пратим хората от ДБ на Луната.

Илюстрация:авторът


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg