EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Управителят на Централната банка на Гърция в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Управителят на Централната банка на Гърция в София

mail15:45 | 17.05.2013прегледи 470 коментарикоментари 0


На кратко работно посещение по покана на управителя на БНБ Иван Искров у нас гостува управителят на централната банка на Гърция Георгиос Провопулос, съобщи БНБ.
Освен участието си в редица двустранни срещи гръцкият гуверньор изнесе лекция на тема „Гръцката икономика и банкова система – актуално състояние и перспективи”, на която присъстваха членовете на Управителния съвет на БНБ и висши ръководители, както и представители на Министерството на финансите, Асоциацията на банките в България и други организации.
В своето изложение управителят Провопулос очерта процесите на оздравяване на гръцката банкова система, като сподели опита и гледната точка на централната банка в южната ни съседка. Специален акцент д-р Провопулос постави върху отличната координация и ефективна комуникация с Българската народна банка и нейните надзорни органи, което не е позволило пренасянето на проблемите у нас. Гуверньорът на гръцката централна банка подчерта, че това отлично взаимодействие е налице както в регионален план, така и на европейската сцена като представители на централните банки на две равноправни държави – членки на Европейския съюз.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159