EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Уорън Бъфет: САЩ ще се развиват на Запад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Уорън Бъфет: САЩ ще се развиват на Запад

mail12:17 | 22.12.2009прегледи 579 коментарикоментари 0


Инвестиционният гуру Бъфет е заявил на служителите в Burlington Northern Santa Fe Corp., че е купил железницата, защото е разположена за запад, цитиран е той от Bloomberg.
Смятам, че Западът се справя добре, е заявил Бъфет пред работници от компанията. По-скоро ще избера запад, отколкото изток, допълва милиардерът. Смятам, че знам как ще се развие държавата.
След като закупи железопътната компания, Бъфет обяви, че я разделя на две Union Pacific Corp. и Norfolk Southern Corp, като първата е базирана в Омаха, а втората във Вирджиния.

Както е известно в началото на ноември бе оповестено, че притежаваната от Уорън Бъфет Berkshire Hathaway Inc ще плати  $26 млрд., за да придобие американската Burlington Northern Santa Fe Corp.( BNSF), залагайки на това, че най-голямата железопътна компания ще има икономически облаги от възстановяването на американската икономика, става ясно от материал на Reuters.

Анализатори прогнозират, че заради тази сделка Бъфет ще бъде принуден да продаде някои други свои инвестиционни проекти, сред които са и такива, обвързани с брандове като Coca -Cola Co и General Electric Co, отбелязва още изданието.
Залагайки на BNSF,  Бъфет - вторият най - богат човек в света, възобнови интереса към легендарната и в същото време критикувана американска индустрия, опитала се да се възроди, разчитайки на възможността да работи евтино и ефективно със стоки.
„Тази сделка е в основата на бъдещето на САЩ”, коментира в изявление Бъфет, който в продължение на години изгражда своите железопътни холдинги. „Обичам тези сделки”, добавя още той.

Анализаторите очакват след придобиването на BNSF в доскоро пренебрегвания от Wall Street железопътен сектор да се влеят свежи капитали. Специалистите обаче не очакват вълна от сделки в сферата като причина за това са съществуващите регулаторни ограничения, отбелязва Reuters.
”Бъфет винаги е заявявал, че харесва дългосрочния потенциал и живот на железниците, а хората реално не обръщат внимание на възможностите в този сектор”, коментира анализаторът Лий Класкоу от компанията Longbow Research. „Това е златна област”, добавя още експертът.
Бъфет, 79, е един от най- уважаваните инвеститори в света. Той е известен с предпочитанията си да сключва сделки, които имат дългосрочен потенциал.

BNSF е първата по приходи железопътна компания в САЩ и функционира в Централна и Западна Америка.
Американските железници влагат сериозни инвестиции в технологии и повишаване на ефективността на дейността си заради съществуващият дебат, че този транспорт е по- евтин и екологично съобразен от транспортирането на стоки с камиони, отблеязва Reuters.
Сключената сделка по придобиването ще се отрази благотворно и на дейността, свързана с добиването и пласирането на въглища в страната, отбелязва Джак Аблин, главен инвестиционен мениджър в Harris Private Bank в Чикаго.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046