EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Уорън Бъфет: Доларът слабее

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Уорън Бъфет: Доларът слабее

mail16:45 | 20.08.2009прегледи 652 коментарикоментари 0


Покупателната способност и позициите на щатския долар ще се свият, прогнозира водещият американски инвеститор и милиардер Уорън Бъфет в статия във в. "New York Times”, която широко се коментира на световните финансови пазари, предаде ИТАР-ТАСС.
"Безконтролното емитиране на долари с цел да се води борба с финансовата криза, което се наблюдава днес, намалява покупателната способност на долара", отбелязва Бъфет.
Според финансиста емитирането на все повече долари през текущата финансова година ще доведе до нарастване на бюджетния дефицит на САЩ до 13 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП), а на държавния дълг - до 56 на сто от БВП. Бюджетните разходи ще достигнат 185 на сто от бюджетните приходи.
"Водопадът от пари, които се хвърлят в националната икономика, спаси финансовата система и сега икономиката на страната е поела към бавно съживяване. След като икономическият растеж се стабилизира обаче, Конгресът трябва да сложи край на пропорционалното увеличаване на държавния дълг и да го задържи в размер, съответстващ на богатството на страната. Бъдещата съдба на долара сега е в ръцете на Конгреса", посочва Бъфет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg