EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"УниКредит Булбанк" е най-добрата дигитална банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"УниКредит Булбанк" е най-добрата дигитална банка

mail17:10 | 21.09.2022прегледи 1258 коментарикоментари 0


"УниКредит Булбанк" е избрана за най-добра дигитална банка за 2022 година в България в класацията на специализираното издание Global Finance. Победителите са избрани от жури на Infosys, а финалната оценка е дадена от редакционния екип на изданието. 

"Щастливи сме, че за поредна година успяваме да затвърдим лидерската си позиция в класацията на Global Finance. В началото на 2021 реализирахме пълен редизайн на мобилното ни приложение "Булбанк Мобайл". Година по-късно отчитаме изключителни положителни тенденции. Към края на юли имаме почти 550 хиляди активни мобилни потребители, а за първите седем месеца на 2022 отчитаме ръст от над 30 на сто в средномесечния брой влизания в приложението, спрямо същия период през 2021 г., коментира Борислав Генов, директор "Банкиране на дребно" и член на Управителния съвет на "УниКредит Булбанк".  

В края на 2021 година клиентите на приложението "Булбанк Мобайл" получиха възможност за SEPA плащания, което им позволява да нареждат средства към страните от Европейската икономическа общност без ограничение на локацията им. Месец по-късно заработи още една нова функционалност в "Булбанк Мобайл" - "Превод по мобилен номер", чрез която клиентите могат да превеждат и получават средства по телефонен номер без необходимост да попълват сметка и детайли за получателя. 

Общата сума на преводи, направени през "Булбанк Мобайл", нараства с 50 на сто за първите седем месеца на 2022, спрямо същия период на 2021. За същия период броят на плащанията през вградения дигитален портфейл в "Булбанк Мобайл" и "Епъл пей" (Apple Pay) са с ръст от 100 процента спрямо същия период през 2021 г. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg