EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Унгария ще подкрепи износа ни на селскостопанска продукция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария ще подкрепи износа ни на селскостопанска продукция

mail17:07 | 08.12.2009прегледи 689 коментарикоментари 0


Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се срещна с Нейно Превъзходителство посланикът на Унгария у нас Юдит Ланг, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. По време на срещата министър Найденов подчерта, че страната ни е ориентирана към подкрепа на възстановяване на позициите на България като износител на селскостопанска продукция и връщането на българския аграрен бизнес на традиционните ни пазари.
В този контекст посланик Ланг изрази готовност за подкрепа и обединяване на усилията за допълващо се общо участие на двете страни на  трети пазари на плодове и зеленчуци както в рамките на ЕС, така и извън него. Тя посочи, че такова сътрудничество може да се търси когато климатичните условия възпрепятстват постигането на плануваната реколта. Тогава стопаните от двете страни могат да търсят допълващо се сътрудничество за окомплектоване на партидите си с произведена продукция и изпълнение на предварително заложените им търговски договори.
Друг основен акцент в разговорите бе предстоящата среща на министрите от Г-22 в Париж и подготвяната декларация на страните-участнички във форума относно бъдещето на Общата селскостопанска политика и перспективите пред европейското земеделие.
По време на срещата бяха коментирани и основните приоритети в дейността на новото българско правителство, като министър Найденов подчерта, че земеделието днес е считано за един от секторите, който в условия на криза, би могъл да предложи алтернативи на заетост и доходи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1969