EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Унгария ще внася газ от Азербайджан от 2023

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария ще внася газ от Азербайджан от 2023

mail15:29 | 19.02.2020прегледи 589 коментарикоментари 0


Унгария може да започне да внася природен газ от Азербайджан от 2023 г. нататък. Това заяви преди дни Петер Сиярто, министър на външните работи и търговията на страната.
След заседание на смесения икономически комитет между Унгария и Азербайджан, министърът отбеляза, че годишно 1-2 млрд.куб.м. газ, които Унгария ще получава от  Азербайджан, значително ще повишат сигурността на доставките на газ в страната.
Закупуването на азербайджански газ от Унгария е станало възможно благодарение на скорошното завършване на южния газов коридор и увеличаването на добива на газ от Азербайджан, който сега надхвърля 45 млрд.куб.м. годишно.
Азербайджан поставя голям акцент върху увеличаването на капацитета си за доставка на газ, който се предвижда да надвишава 30 млрд.куб.м. годишно.
Сияртно подчерта и споразумение между унгарската нефтена и газова компания MOL и американската компания Chevron, в резултат на което MOL придоби 9,5% дял в най-голямото находище на азерски нефт, което означава близо 9% дял в най-големия нефтопровод на Азербайджан и Кавказ.
източник:hungarytoday.hu


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg