EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгария: Строг закон срещу гастарбайтерите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария: Строг закон срещу гастарбайтерите

mail18:11 | 15.06.2023прегледи 824 коментарикоментари 0


Унгарският парламент, подкрепен от гласовете на дясното мнозинство в правителството, прие днес т. нар. закон за гастарбайтерите, информира ДПА.

Новият закон трябва да регулира заетостта на граждани извън ЕС в Унгария. Според сайта на парламента, 135 депутати са гласували "за" проектозакона, представен от финансовия министър Михай Варга, 47 народни представители са гласували "против", а 10 души от опозицията са се въздържали.

Мерките са реакция от страна на правителството на премиера Виктор Орбан, което се отнася враждебно към миграцията, на недостига на работна сила в страната от ЕС. Китайски инвеститори планират строителството на големи заводи за производство на батерии за електрически автомобили. Функционирането им може да бъде осигурено при наемането на хиляди чуждестранни работници от страни извън ЕС.

Новият закон обаче поставя строги условия за наемането на работа на чужденци от страни извън ЕС. Разрешителните за пребиваване могат да бъдат издавани за максимум от две години и удължавани за само още една година. Работниците трябва да удостоверят, че имат редовни доходи и настаняване, като роднините им нямат право да се присъединяват към тях./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158