EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Унгария: Силен ръст на промишлеността

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария: Силен ръст на промишлеността

mail11:40 | 24.09.2019прегледи 627 коментарикоментари 0


Продукцията на индустриалния сектор на Унгария се повиши с 12,0% на годишна база през юли, което е най-високият процент за повече от две години, заяви Централното статистическо бюро (KSH).

Повечето производствени сегменти са допринесли за увеличението. Продукцията на автомобилния сегмент, който има най-голяма тежест в индустриалния сектор, се „разшири значително“ и в същото време секторите на електроника и оптично оборудване, както и този за  храни, напитки и тютюневи изделия се увеличи.

Гергили Супан, анализатор от Takarékbank, каза пред MTI, че данните са надминали всички прогнози и далеч надминаха „изключително слабите“ европейски и германски индекси. Той очаква ускоряване на производството на няколко нови модела автомобили, увеличаване на капацитета за износ и силно вътрешно търсене.

Габор Регош от про-Fidesz Századvég коментира, че двуцифреният растеж на промишленото производство е добра новина, особено като се има предвид слабите резултати на германската индустрия. Германските компании, добави той, могат да намалят производството, където разходите за труд са високи и вместо това да изберат да увеличат производството в Унгария.

Петер Вироваш от ING Bank заяви, че растежът, наблюдаван от началото на 2017 г., определено е свързан с производството на превозни средства. /hungarytoday.hu


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1969