EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгария покрила целите за бюджетния дефицит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария покрила целите за бюджетния дефицит

mail16:40 | 07.01.2011прегледи 623 коментарикоментари 0


Бюджетният дефицит на Унгария за 2010 година ще намалее до целевия праг от 3,8 процента, съгласуван с Европейския съюз, обяви днес унгарското министерство на икономиката, цитирано от ДПА.
Ведомството е изготвило прогнозата си въз основа на публикуваните бюджетни данни, отчитащи паричните потоци, според които дефицитът възлиза на 3,2 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) спрямо очакваните 3,3 процента, уточняват агенция Дау Джоунс и Унгарската телеграфна агенция (МТИ). Според анализаторите това означава, че Унгария ще е успяла да постигне целта си за дефицит от 3,8 процента от БВП в съответствие с предписанията на ЕС, допълва Дау Джоунс.
Дупките в бюджета бяха запълнени с висок банков данък и кризисно облагане на телекомуникациите, енергетиката и големите компании за търговия на дребно - мерки, които в момента Брюксел оспорва, отбелязва ДПА.
Унгария се ангажира да постигне дефицит от 3,8 процента, съгласуван с Международния валутен фонд (МВФ) и ЕС, който осигури по-голямата част от спасителния заем за 25 милиарда долара през 2008 година.
Окончателните данни за дефицита, съобразени със счетоводните принципи на ЕС, се очакват през пролетта, посочва ДПА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg