EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК проучва специалните данъци в Унгария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК проучва специалните данъци в Унгария

mail17:05 | 03.01.2011прегледи 534 коментарикоментари 0


Европейската комисия проучва специалните данъци, които Унгария е наложила върху три сектора в икономиката с цел да постигне бюджетно -дефицитните си цели, съобщи The Wall Street Journal, цитирайки информация от комисията.
Много чуждестранни компании, опериращи в Унгария, са потърси помощ от регулаторите в ЕС в посока на ревизиране на специалните данъци върху енергетиката, телекомуникацията и търговията на дребно, наложени през 2010 г. за период от три години. „Първо трябва да проучим нещата,” заяви говорителят на ЕК Оливие Байи. „Точно това правим в момента. Досега нямаме доказателства, че специалните данъци ще бъдат удължени и след 2013 г.”
Унгария въведе тези три допълнителни данъци, за да постигне бюджетните цели и да излезе от европейската процедура за прекомерен бюджетен дефицит. Правителството си е поставило за цел да събира €1.3 млрд. ($1.74 млрд.) данъци на година от трите цитирани сектора, които да формират отделен данъчно-финансов сектор.
Сред компаниите, които настояват за ревизия на допълнителните данъци са застрахователите Aegon AG, Allianz SE и AXA SA, енергийните компании CEZ, E.ON AG, RWE AG и др., от телекомуникационните - Deutsche Telekom AG и др.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg