EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Унгария автоматично задържа търсещи убежище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария автоматично задържа търсещи убежище

mail15:40 | 07.03.2017прегледи 755 коментарикоментари 0


Във вторник парламентът на Унгария одобри автоматичното задържане на всички търсещи убежище в лагери, разположени по южната граница на страната, предава AFP.
Законопроектът, подкрепен от огромно мнозинство в парламента, е отговор на последните терористични атаки в Европа, извършени от мигранти, поясни министър-председателят на Унгария Виктор Орбан.
Всички търсещи убежище, влизащи в Унгария, а също и тези, които вече се намират на територията й, ще бъдат преместени в контейнерни лагери. Те ще бъдат възпрепятствани да се движат в рамките на страната, както и да я напускат, докато не бъде произнесено решение по молбите им за закрила.
„В бъдеще нелегалните мигранти ще трябва да изчакат присъдата по делото им за предоставяне на убежище в определени транзитни зони на границата“, се казва в одобрения закон, публикуван на интернет страницата на унгарския парламент.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че миграционните потоци към Европа са се забавили, „но нищо повече“. По време на церемония по полагане на клетва на нов набор гранични полицаи той посочи, че „в този момент Унгария и Европа са под обсада“, пише Magyar Hirlap.
„Не се отпускайте, докато по новинарските емисии не говорят за хиляди души, преминаващи границата ежедневно, а само за няколко стотин. Всичко, което се случва, е че сме спечелили време между две големи атаки. Бурята не е приключила, а се е успокоила временно“, заяви Орбан. Той добави, че натискът по границата няма да престане в следващите години, той като все още милиони хора искат да отидат на място с по-добър живот. „Но те не желаят да се смесят с местната култура и обичаи“, добави той.
Според него, кризата на миграцията ще продължи докато основната причина за нея не бъде решена и „ще остане на дневен ред понеже миграцията е троянски кон на тероризма."


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158