EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

УМБАЛ „Свети Георги“ с проект за хеликоптерна площадка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

УМБАЛ „Свети Георги“ с проект за хеликоптерна площадка

mail13:05 | 04.02.2021прегледи 596 коментарикоментари 0


Бетоновата площадка, използвана в миналото при необходимост за приземяване на хеликоптери, е разположена в поземлен имот, който от 2013 година не е собственост на УМБАЛ „Свети Георги“. Площадката е изгубила първоначалното си предназначение в годините 2000-2009 г., като окончателно изчезва от кадастъра и кадастралната карта на 3 юни 2009 г. През посочения период не са били предприемани действия за възстановяване или узаконяване на площадката, като тогава лечебното заведение е имало дял в собствеността върху имота, в който се е намирала бетоновата площадка.

Новото ръководство на лечебното заведение, което встъпи в длъжност през лятото на 2010 г., предприе действия за възстановяване на функциите на площадката, но през 2013 г. в резултат на градоустройствено планиране и урегулиране, имотът премина изцяло в собственост на държавата.

Местоположението на площадката вече е несъвместимо с предвижданията на общия устройствен план на града, поради жилищното застрояване и новопостроения булевард – продължението на бул. „Свобода“ покрай парк „Отдих и култура“.

През 2013 г. ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД предприе действия за проектиране и строителство на нова хеликоптерна площадка. Планиран е за строителство многоетажен паркинг непосредствено до Спешния портал на болницата с модерна хеликоптерна площадка. Инвестиционният проект е завършен изцяло и към момента УМБАЛ „Свети Георги“ търси финансиране за изпълнението му. Проектът включва изграждане на площадка за приземяване на съвременни хеликоптери на покрива на паркинга, с директен коридор (естакада) и топла връзка към Спешно отделение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg