EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Улично изкуство на училищна стена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Улично изкуство на училищна стена

mail16:30 | 20.10.2014прегледи 3043 коментарикоментари 0


От тази седмица външната стена на Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М.В. Ломоносов“ в кв. Възраждане в София отправя ново послание към минувачите и живущите в квартала. По идея и инициатива на ученици от училището и с подкрепата на ръководството и фондация „ЕкоОбщност”, доскоро безразборно надрасканата стена поглежда с други очи.
Преди 3 седмици Евгени Радославов от (НПГПТО „Ломоносов”) замисля идейно с приятеля си Евгени Първанов (Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография) проект за стената на училището - за да разведри атмосферата не само на съученици и учители, но и за хората от квартала. Идеята е готова, приятели и съученици за изпълнението й има, но остава по-сложният въпрос – как да се осигурят необходимите материали. Решават да опитат да намерят материална и финансова подкрепа с търсене в Интернет. Проучват добре кои са най-устойчивите на външни условия, но и с най-безвреден за околната среда и човека ефект, спрейове за рисуване. След като избират марката, се срещат с фирмата-дистрибутор и дори успяват да я грабнат за каузата като договарят отстъпка в цената. Остава им да намерят някой да ги помогне с покриване на разходите за материалите. И така попадат на фондацията.
В събота, 18 октомври, между 12 и 16 ч. ще е финалната права от работата на младежите. Ако минавате тогава край ул. „Кирил и Методий” 148, можете да се отбиете и усетите от магията на уличното изкуство. През ноември ще бъде популяризирано и филмче, разказващо за всички стъпки от творческия процес. Снимки (фотограф: Евгени Богданов).
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1060