EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Украйнец: щастието да получиш български паспорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Украйнец: щастието да получиш български паспорт

mail16:35 | 28.06.2021прегледи 845 коментарикоментари 0


„Кандидатствайте за българско гражданство, това ви дава възможност да правите бизнес по-лесно, а и получавате достът до европейско образование.“ Този съвет отправя Радж Делик към живеещите в чужбина потомствени наши сънародници, които имат документи за своя български произход. Радж Делик е роден в Украйна и от година е горд собственик на български паспорт.  

Г-н Делик е успешен бизнес консултант по въпросите на цифровата икономика, изпълнителен директор на Crypto Finance, първата украинска консултантска компания в областта на крипто валутите. Има свой YouTube канал „Цифровой Кочевник“ (Дигиталният номад), в който хиляди абонати имат достъп до видео уроци за търговията с криптовалути и инвестиции. 

„Винаги съм имал мечта да получа българско гражданство, защото баща ми и неговите родители са етнически българи“, споделя Радж. Той идва за първи път в България през пролетта на 2015 година. „Когато в министерството ме попитаха какви са българските празници, защо искам гражданство, аз си припомних детството. Като малък ходех на гости на баба и винаги ми беше приятно да слушам за България, за природата, обичаите, хората ... и оттогава мечтаех да се върна в родината си“, разказва г-н Делик, който определя себе си като Дигитален номад и гражданин на България. 

„На 8 март 2020 г. получих в София Указа на президента за гражданство. Година по-късно пътувах със самолет от Украйна до Прага. При паспортния контрол отидох в секцията за граждани на ЕС, само сканирах българския си паспорт и вратите се отвориха автоматично. Почувствах се като съвсем различен човек. Беше невероятно, страхотно усещане!!! Ето това е едно от първите предимства, което имат притежателите на европейския български паспорт“, емоционално споделя сънародникът ни. 

За него годината, белязана от кризата с коронавируса, е изпълнена с нови възможности. Създава бизнес, свързан с екологията и рециклирането на пластмаса. На 1 януари 2021 г. в Европа влязоха нови правила, които въвеждат такса за рециклиране на  пластмасови отпадъци, стимулираща рециклирането на пластмаса. Радж Делик заедно с „Респект Консулт“ работи активно в тази посока, отново благодарение на професионалните възможности на юридическото дружество. Екипът дава консултации относно дейността в тази сфера. Радж е вече български гражданин и може да участва в бизнеса с рециклирането на територията на ЕС. Другата важна тема за него са инвестициите в цифрови технологии. „Хората започнаха да се интересуват и инвестират повече в криптоактиви“, казва Дигиталният номад.

„България е една от страните, които предоставят много оптимално данъчно облагане“, посочва още г-н Делик. „Както твърди един от моите финансови наставници Робърт Кийосаки - богатите хора са богати, защото търсят за това правни възможности, включително плащането на по-малко данъци. В България се срещнах с мой приятел от Италия, който има компания само тук, защото може да плаща по-малко данъци и е по-удобно да прави бизнес. Тези и други предимства се дават от българското гражданство. 

Имам две деца. Честно казано, първоначално започнах процедурата за гражданство без дори да разбирам напълно имам ли нужда от това лично. Но исках да дам възможност на децата си. Защото дете, което има българско гражданство, може да получи по-лесен достъп до образователни програми на територията на ЕС. Ако имате деца помислете как да им осигурите по-комфортно бъдеще. Защото те живеят по целия свят, те имат приятели на различни континенти и европейското гражданство им дава повече възможност за придвижване и развитие“, убеден е Радж Делик. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158