EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Украйна спря газта на полски град

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Украйна спря газта на полски град

mail13:21 | 03.09.2010прегледи 628 коментарикоментари 0


Украинската държавна компания Нафтогаз Украйна е прекратила доставките на природен газ за полския град Хрубешув, съобщи пресслужбата на полската петролна и газова компания ПГНиГ, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Ситуацията не е повлияла на полската икономика, тъй като обемите, доставяни в Хрубешув, представляват 0,6 процента от общото потребление. Потребителите се снабдяват от натрупаните запаси и едновременно се работи за осигуряване на доставки от държавната газопреносна система.
Прекратяването на доставките се аргументира с промени във вътрешното законодателство на Украйна, съгласно  които целият природен газ, добиван на собствена територия, трябва да се използва изключително за нуждите на страната, така че доставките за Полша стават невъзможни, съобщи ПГНиГ. Досега през Хрубешув се получаваха 9 милиона куб. метра газ годишно.
Полската страна изразява несъгласие с украинските аргументи и ще настоява за спазване на договора, предвиждащ доставките да продължат до 2020 година. В момента се водят преговори. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg