EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Украйна иска 4,2 млрд. долара от ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Украйна иска 4,2 млрд. долара от ЕС

mail20:08 | 18.06.2009прегледи 597 коментарикоментари 0


Igor2Украйна иска от ЕС 4,2 млрд. долара за изплащане на доставките на руски газ, заяви първият заместник-председател на Управителния съвет на украйнската компания Нафтогаз Игор Диденко, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Украйна няма средства да продължи зареждането на руски газ в подземните хранилища, посочи Диденко пред журналисти в кулоарите на заседанието на Координационната група на ЕС по газовите въпроси.
"Украйна се обръща към европейската общност с молба да й предостави кредит от 4,2 млрд. долара при търговски условия", подчерта той.
Заместник-ръководителят на Нафтогаз изтъкна, че днес Украйна изцяло е изплатила вече получения руския газ, но няма повече пари. Той призова другите компании да не бъдат егоисти в условията на икономическа криза.
Диденко посочи, че "Киев очаква отговор от ЕС в близките седмици".
Кординационната група на ЕС по газовите въпроси завърши днес първото си заседание за оценка на ситуацията с доставките на руски газ за Украйна. На срещата бяха изслушани представители на Газпром и Нафтогаз. Скоро ще започне второ заседание на
координационната група, на което експерти от Европейската комисия, представители на страните от ЕС и европейската енергетика при закрити врата ще направят подробен анализ на сложната ситуация, предаде БТА, цитирайки ИТАР – ТАСС.

Снимка: Oglyadach.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg