EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Украйна блокира чуждестранни кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Украйна блокира чуждестранни кредити

mail16:10 | 11.10.2009прегледи 363 коментарикоментари 0


Президентът на Украйна Виктор Юшченко блокира четири постановления на правителството за привличане на чуждестранни кредити на обща стойност от $2 млрд. с държавни гаранции. Съответният указ бе разпространен на официалния уебсайт на държавния глава, предаде ИТАР-ТАСС.
Става дума за разрешения, подписани в периода август-септември от премиера Юлия Тимошенко, на държавните предприятия Укрмедпостач за получаване на два кредита на обща стойност от 585 млн. евро от австрийското подразделение на италианската банка Unicredit; НАК Украгролизинг - за кредит от 100 млн. евро от южнокорейската Банка за износ и внос, и Укрвакцина за привличане на кредит от британската компания Medic Trust в размер на 800 млн. евро. Всички кредити е трябвало да бъдат получени с държавни гаранции.
В указа на Виктор Юшченко се посочва, че в Закона за държавния бюджет за 2009 е определен максимален обем на държавните гаранции за кредитиране от 37 млрд. гривни ($4,6 млрд.). До този момент, посочва президентът, правителството вече е дало държавни гаранции по кредити на стойност от 35,5 млрд. гривни ($4,43 млрд.). Ако бъдат получени тези кредити, обемът на задълженията на Украйна във връзка с предоставянето на държавни гаранции ще се увеличи с 1,5 пъти, отбелязва ИТАР-ТАСС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg