EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Укази на Тръмп за мита върху вноса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Укази на Тръмп за мита върху вноса

mail11:31 | 03.04.2017прегледи 1135 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа укази, целящи по-строго събиране на митата върху вноса на стоки, субсидирани от чужди правителства и продавани в САЩ под себестойността си, съобщи ДПА. Тръмп заяви, че указите ще подготвят почвата за "великото възраждане на американските производители" и обеща, че ще спре ограбването на американското благоденствие. Единият от указите предвижда сериозна преоценка на факторите за формиране на американския търговски дефицит.

Доналд Тръмп поръча търговски представители да проведат първата проверка страна по страна, продукт по продукт, на причините за търговските дефицити на Съединените американски щати. Това съобщава японската информационна агенция Kyodo и добавя, че ходът най-вероятно е насочен срещу големи търговски партньори на Вашингтон като Китай и Япония.
Действието, основано на два указа, подписани от Тръмп, е част от усилията на администрацията на САЩ да се справи с това, за което твърди, че са нелоялни търговски практики на американските търговски партньори. От Белия дом също така искат да понижат дефицитите на страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147