EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Указателни табели за библиотеките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Указателни табели за библиотеките

mail12:04 | 29.09.2016прегледи 1247 коментарикоментари 0


Местоположението на читалищни, общински и регионални библиотеки в страната, снабдени с компютри за безплатно ползване, се обозначава с указателни табели. Инициативата „Пътят към библиотеката“ обхваща обществените библиотеки, оборудвани с техника по програмата „Глобални библиотеки“ и е част от усилията за поддържане на условия за равен достъп до интернет и информационни ресурси. Инициативата се осъществява от Фондация „Глобални библиотеки - България“ с подкрепата на общините в страната и с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ - САЩ.

В рамките на проекта се поставят табели „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места. Началният етап на „Пътят към библиотеката“ е през септември и октомври и обхваща 650 обществени библиотеки в 166 общини в цялата страна, като в рамките на проекта ще бъдат поставени табели до над 900 библиотеки. Целта е да се осигури по-добрата видимост и популяризиране на библиотеките като места, където гражданите могат да ползват безплатно интернет и електронни услуги. За хора без собствен интернет, особено в по-малки и отдалечени селища много често библиотеките са единствените места за достъп до глобалната мрежа.

Фондация „Глобални Библиотеки – България“ е приемник на програмата “Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация за всеки” в рамките на която 960 библиотеки в страната бяха снабдени с компютърна техника за безплатно ползване. В управлението на организацията влизат Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на културата, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, Съюза на народните читалища и Националния дарителски фонд „13 века България”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4070